Един на всеки 8-9 души у нас страда от някакъв вид

...
Един на всеки 8-9 души у нас страда от някакъв вид
Коментари Харесай

Най-честото психично разстройство у нас е тревожността


Един на всеки 8-9 души у нас страда от някакъв тип психологично разстройство през живота си. Тревожността е най-често срещаният проблем измежду българите. Причините се дължат на рецесиите, които ни съпътстват - пандемията от COVID-19, войната в Украйна, инфлацията.

" Това са действителни проблеми, които водят до това да си в едно положение на нараснала тревога. Така ставаш сутринта, по този начин минаваш денем. Много постоянно е свободно плаваща – хората се усещат тревожни без да знаят за какво. За да схванат, би трябвало да получат съответна помощ от експерт ", казва доц. Михаил Околийски, представител на СЗО за България, съобщи бТВ.

Данните на СЗО са сходни - всеки осми страда от някакво психологично разстройство. По думите на доцент Околийски най-честите проблеми са тревожните разстройства, депресивните положение и злоупотребата с субстанции.

" За да понижат това напрежение мъжете пият алкохол, жевните също или злоупотребяват с лекарства. Проблемът се кумулира до момента в който не избухне с по-сериозен признак – отвращение да вървиш на работа, отегчение от нещата, които са ти носили приятност ", споделя доцент Околийски.

Пандемията изиграва доста отрицателна роля върху психологичното здраве на хората.

``
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР